Restauracja Trzej Kucharze
Restauracja Trzej Kucharze |
Restauracja Trzej Kucharze
Restauracja Trzej Kucharze w hotelu Kontrast ma doskonałe warunki do zorganizowania stylowego i romantycznego przyjęcia weselnego od 60 do 110 osób. Zajmiemy się wszystkim kompleksowo, rozpoczynając od opracowania szczegółowego planu całej imprezy, poprzez ustalenie menu, wybór zespołu lub DJ-a, umówienie fotografów i operatorów kamer, a kończąc na szczegółach takich jak wybór tortu weselnego, czy ustalenie miejsc dla gości.
W cenie każdego menu weselnego:
- Ceremoniał powitania Nowożeńców chlebem i solą oraz lampką wina musującego.
- Lampka wina musującego dla wszystkich Gości w czasie ceremonii powitalnej.
- Gorące posiłki, w tym uroczysty obiad rozpoczynający się od przystawki, a kończący na deserze.
- Płyta zimnych mięs, wędlin, ryb, serów, sałatek, sosów, pieczywa - uzupełniana podczas trwania uroczystości.
- Napoje zimne i gorące bez limitu
Ponadto oferujemy Państwu:
- Patery z ciastami lub łączone z owocami
- Tort ze sztucznymi ogniami
Poza tym gwarantujemy uczestnikom przyjęcia:
- Sale klimatyzowane
- Bezpłatny parking dla Wszystkich Gości weselnych
- Subtelne dekoracje sal
Istnieje również możliwość skorzystania z pokoi hotelowych w atrakcyjnych cenach.
- Menu serwowane
- Menu w formie bufetu
- Obsługę kelnerską
- Napoje zimne i gorące bez limitu
- Tradycyjne powitanie chlebem i solą
- Powitalne wino musujące dla wszystkich Gości
- Klimatyzowane sale
- Bezpłatny parking
Oferta Przyjęcia Weselnego Cena zestawu: już od 250 zł
Menu serwowane:
PRZYSTAWKA:
- Plastry galantyny francuskiej z wątróbką gęsią na sosie z czarnej porzeczki lub
- Marynowany śledź w occie i kolorowym pieprzu w formie tatara z piklami lub
- Pierś z indyka w zalewie z wina czerwonego z sosem chrzanowym
ZUPA:
- Bulion z gęsi z ręcznie lepionymi kołdunami lub
- Krem z białych warzyw z palonymi migdałami lub
- Krem dyniowy z pikantną oliwą i prażonymi pestkami dyni
DANIE GŁÓWNE:
- Filet z kurczaka w papilocie z boczku wędzonego i sosu porowego, surówki sezonowe, lampka czerwonego wina lub
- Marynowana polędwiczka wieprzowa w miodowej wódce w sosie kurkowym,
- surówki sezonowe, lampka czerwonego wina lub
- Marynowany antrykot w rozmarynie, soli morskiej, gorczycy
- na sosie serowym, surówki sezonowe, lampka czerwonego wina
DODATKI (jeden do wyboru):
- Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem,
- cząstki ziemniaków opiekane,
- frytki,
- kasza gryczana z warzywami,
- ryż
DESER:
- Nugat lodowy z bakaliami lub
- Mus malinowy lub
- Gruszka na sosie angielskim z gałką lodów waniliowych
PRZEKĄSKI WYSTAWIONE PO SERWOWANEJ KOLACJI NA STOŁY LUB W FORMIE BUFETU:
- Indyk faszerowany borowikami i serem pleśniowym,
- schab faszerowany śliwkami i morelą,
- karkówka marynowana w soli morskiej i jałowcu,
- galantyna z wątróbką i boczkiem,
- pasztet domowy z kminkiem,
- pieczone udka z kurczaka faszerowane mięsem i grzybami,
- wędliny (3 rodzaje),
- sery żółte i pleśniowe,
- różyczki z łososia wędzonego z cytryną,
- śledź marynowany w oleju i w śmietanie,
- jajka faszerowane z musem z tuńczyka,
- tymbaliki wielosmakowe
SAŁATKI WYSTAWIONE PO KOLACJI:
- Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka z kurczaka z brokułami
DODATKI WYSTAWIONE PO KOLACJI:
- Sos tatarski
- Sos chrzanowy
- Sos andaluzyjski
- Marynaty: pieczarki, ogórki, papryka
DESERY I CIASTA NA PATERACH
- Owoce sezonowe
- Rolada owocowa
- Rolada czekoladowa
- Ciasto tortowe z owocami
- Ciasto piernikowe z kremem
- Sernik
- Ptasie mleczko
- Placek czeski
- Kruche ciasteczka: kocie oczka
- Ciasto gruszkowe
- Szarlotka
DANIA CIEPŁE SERWOWANE NA STOŁY:
I Danie Gorące:
- Schab po cygańsku z ciemnym sosem i kaszą gryczaną
- podany z kolorową kapustą pekińską
II Danie Gorące (1 do wyboru)
- Bogracz drobiowo wieprzowy z kluseczkami lub
- Blankiet drobiowy
SŁODKA ATRAKCJA ( około północy)
- Tort weselny z zimnymi ogniami serwowany na Sali
III Danie Gorące
- Żurek po krakowsku z białą kiełbasą i jajkiem
Woda mineralna; napoje zimne: Coca-Cola, Sprite; soki owocowe: pomarańczowy, jabłkowy, oraz kawa i herbata.
Ponadto chcemy Państwu zaproponować szereg dodatkowych propozycji i atrakcji…
Paczki z ciastami dla gości weselnych – 24 zł / paczka.
DANIA SERWOWANE PRZEZ KUCHARZY NA SALI:
- Faszerowany prosiak – z kaszą - 1400 zł dla ok. 60 os.
- Indyk nadziewany w papilotach – 380 zł dla ok. 25 os.
- Udziec wieprzowy z kością – 450 zł dla ok. 35 os.
- Dzik marynowany pieczony na ogniu serwowany z ziemniakami w folii – 2000 zł dla ok.60 os.
Zobacz proponowane przez naszą restaurację zestawy menu:
Oferujemy pomoc w organizacji przyjęcia, dobór dań, alkoholi, dekoracji oraz spraw związanych z Państwa przyjęciem…
Czekamy na Państwa pytania:
Jolanta Biela – Kalinowska
tel. +48 692 406 455
restauracja@trzejkucharze.com