« powrót do spisu artykułów   

Kilka rad na temat tortu weselnego



torty weselne

Dzień ślubu to jeden z najpiękniejszych dni w życiu człowieka. Jest zwieńczeniem najważniejszych decyzji i wyborów, spełnieniem marzenia, początkiem nowych pragnień. Nic już nie będzie takie samo. Niezależnie od filozofii życiowej, gustu czy charakteru każdy człowiek przygotowujący się na ten wielki dzień pragnie, aby był on idealny. Skromny, cichy ślub w gronie najbliższych, huczne wesele w złotej sali, staropolskie stoły pod gołym niebem... tak wiele jest sposobów na wykreowanie tego dnia, aby dzieląc się z bliskimi szczęściem spełniać swoje marzenia. Niezależnie od formy jedno jest pewne: wszystko musi składać się z idealnie pasujących do siebie elementów, aby stworzyć tę wymarzoną całość.

Będziemy zaszczyceni mogąc spełnić Państwa życzenia dotyczące jednego z tych elementów - weselnego tortu. Nasza firma ma swój określony styl, przejawiający się w wystroju wnętrza, opakowaniach, dekoracji ciast i - oczywiście - dekoracji tortów weselnych. Torty przedstawiają właśnie ten styl: elegancki, stonowany w kolorystyce i, jak na element wesela przystało, bardzo dekoracyjny. Jednak to Państwa gusta i żądania są dla nas najważniejsze. Tak więc mają Państwo pełen wybór. Założeniem naszej firmy jest utrzymanie równowagi między treścią a formą. W produkcji unikamy chemicznych polepszaczy, konserwantów, sztucznych stabilizatorów itp. Ważnym elementem tortu i ciast weselnych jest wygląd, ale nade wszystko staramy się aby nasze wyroby były dobrej jakości i smaku. Dlatego wszystkie dekoracje wykonywane są z produktów spożywczych. Każdy tort dekorowany jest w całości przez naszych pracowników i tak, jak każde rękodzieło jest niepowtarzalny...


A oto kilka rad, które możemy Państwu udzielić dzięki wieloletnim obserwacjom:

    torty weselne
  • ostatnio coraz szerzej panuje moda, aby tort podawać po północy. Zdecydowanie nie polecamy tego sposobu. Przypomnijmy sobie, jak ważnym elementem wesela jest tort. To przecież tradycyjny kołacz, symbol dostatku i szczęścia, którym dzielimy się ze wszystkimi weselnikami. O tak póĄnej porze tort traci cały swój urok. Wielu gości już odeszło, a ci którzy pozostali najczęściej są już zbyt... zmęczeni, aby zauważyć jego urodę. Nie jest to również pora na jedzenie słodkości, więc i smak pozostaje niedoceniony. Najlepszy moment to podawanie deserów. Kiedy po ciepłych daniach na stole goszczą wspaniałe ciasta, tort staje się ukoronowaniem tej części wesela. Uczta dla oczu i obietnica uczty dla podniebienia.
  • wygląd tortu nie powinien pozostać bez związku z całą wizją wesela. Kolorystyka sali, styl sukni panny młodej - jeżeli weźmiemy pod uwagę to wszystko, całość będzie imponująca. Klientki najczęściej kierują się swoim wyglądem. I słusznie. Kiedy młoda para kroi tort na oczach wszystkich gości i w obiektywach kamer i aparatów mogą stworzyć idealny obrazek.
  • jeżeli chodzi o smak tortu również pozostawiamy Państwu wybór. Najczęściej polecamy tort z bitą śmietaną. Jego delikatny smak przypadnie do gustu wszystkim gościom, a tort w przekroju będzie wyglądał tradycyjnie i niewinnie - jak wszystko, co nas otacza w dniu ślubu.
  • oprócz tortów wielkim powodzeniem na weselach cieszą się również inne ciasta. Naszą specjalnością są sękacze. Wysoki i pięknie udekorowany może być wspaniałością deserowego stołu. A na srebrnych tacach - kolorowe rządki ciast. To bardzo elegancki i jednocześnie łatwy sposób podania.

Pragniemy serdecznie zaprosić Państwa do naszej cukierni w Warszawie, w Falenicy. Mogą tu Państwo obejrzeć zdjęcia naszych weselnych tortów, przyjrzeć się z bliska dekoracjom, otrzymać niezbędne informacje, aby na koniec dokonać trafnego wyboru! Wszystkim Młodym Parom życzymy wielu słodkich chwil na nowej drodze życia!

artykuł - Firma Andrzej Kozak,
więcej na www.cukiernia-kozak.pl

Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Trwa ładowanie obrazu...