HOTEL TOPAZ
Przykładowe menu weselne nr 2
I. Obiad:
- Rosół z makaronem
- Drugie danie (2,5 porcji/osoba)
- De volaille
- Zraz wieprzowy z sosem
- Medalion z indyka
- Filet z kurczaka w cieście
- Pieczeń wieprzowa w sosie
- Kotlet schabowy z pieczarkami
- Pstrąg smażony
- Bukiet surówek + warzywa na parze
- Marchew na słodko z ananasem
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z selera z rodzynkami
- Surówka z buraczków
- Zestaw warzyw na ciepło (brokuł, marchewka, kalafior)
- Ziemniaki, frytki, pyzy, krokiety
- Napoje (wybór)
II. Deser owocowo-lodowy
III. Kolacja na zimno
- Garmażerka - zimny bufet (2,5 porcji/osoba)
- Indyk z brzoskwinią w galarecie
- Schab ze śliwką w galarecie
- Szparagi w szynce
- Jajko w szynce na sałatce
- Galaretka drobiowa
- Morszczuk w galarecie
- Sałatka (porcja na osobę)
- Grecka z serem feta
- Sałatka z kurczakiem na słodko
- Sałatka neptuńska
- Pieczywo, masło
- Herbata z cytryną
IV. Tort weselny, pieczywo cukiernicze
V. Śniadanie
- Barszczyk
- Golonka po bawarsku
- Szaszłyk wielkopolski
- Bigos staropolski
- Zestaw wędlin na ciepło
- Pieczywo + masło
- Dodatki (musztarda, chrzan, ketchup)
VI. Napoje
- Kawa, herbata (bez ograniczeń)
- Woda mineralna, napoje chłodzące, soki owocowe 0,5 l/osoba
- Szampan - lampka na osobę
- Wódka czysta - 50 ml/osoba
VII. Tort, pieczywo cukiernicze, owoce, pozostałe alkohole i napoje we własnym zakresie
Cena od osoby: 170 zł - konsumpcja, 5 zł napoje 0,5l, 5 zł 50 ml wódki czystej